www.terapije-svetovanje.com


Prejsť na obsah

SVETOVANJE IN TERAPIJE

ANTROPOLOŠKO SVETOVANJE IN TERAPIJE ZA POSAMEZNIKA, PAR ALI DRUŽINOKAJ JE TO?

Antropološko svetovanje in terapije predstavljajo ciljno usmerjen pogovor med terapevtom in posameznikom (parom ali družino) z namenom odkritja izvora težave in nudenja rešitve. Ne gre le za reševanje trenutnih problemov in odpravljanje posledic, temveč je glavni cilj terapije, da se odkrije in odpravi vzrok za težave.

Vsi nosimo s seboj določene vzorce vedenja in obnašanja, ki smo jih pridobili z vzgojo naših staršev, nato pa smo jih nadgrajevali skozi vse svoje življenje v družbi in kulturi, v kateri živimo.

Antropološko svetovanje in terapije vsebujejo metodo dela, ki omogoča, da se v celotnem procesu vseskozi upošteva:
*trenutno stanje posameznika (para ali družine),
*osebna zgodovina in izkušnje posameznika,
*vsakdanje okolje - lastnosti družbenega okolja, iz katerega izhaja, to so:
kje posameznik živi - domače okolje, kje dela ali se šola, kje preživlja prosti čas itd.KOMU JE NAMENJENO?

Danes nas življenje vodi v razne stresne situacije in pogosto imamo občutek, da ne obvladujemo več v celoti svojega življenja. Zavedati se moramo, da vsak kdaj potrebuje pomoč. Ni treba, da smo "do konca sesuti" zato, da poiščemo nasvet ali pomoč terapevta, dovolj je že to, da s svojimi problemi, mislimi ali težavami nočete obremenjevati svojih bližnjih. Zato sem tukaj jaz, ki sem strokovno usposobljena zato, da ljudem prisluhnem in pomagam.


V tujini je povsem vsakdanje, da ima skoraj vsak posameznik svojega terapevta, pri nas pa se tudi vedno bolj kaže potreba po tem, saj nam to narekuje tempo in način življenja. Da bi lahko svoj čas preživeli čim bolj sproščeno in neobremenjeno vi in vaši bližnji, pridite na pogovor.ZAUPNOST IN ZASEBNOST

Vsi podatki, pridobljeni na terapijah in pri svetovanjih so strogo zaupni. Vsak ima zagotovljeno popolno zasebnost.


POTEK TERAPIJE

Na terapijo in svetovanje se predhodno naročite na kontaktni telefon (041/500-898). Posamezna terapija traja 50 minut. Število srečanj je odvisno od posameznega primera.


CENIK STORITEV

Svetovanje ali terapija za posameznika stane 45 evrov. Terapije in svetovanje parom stane 70 evrov, za družine pa 90 evrov.

ANTROPOLOŠKO SVETOVANJE IN TERAPIJE ZA SKUPINEV skupini bomo obravnavali probleme, situacije in dogodke, ki jih vsi zelo dobro poznamo in smo že naleteli nanje. Občasno imamo vsi težave v odnosih z bližnjimi, pa naj gre za generacijski prepad ali za razlike med spoloma.

Vse so nas že zanesla čustva in strahovi, ko so le – ti prevladali nad razumskostjo. Pogovarjali se bomo o samopodobi in o tem, kako si dvigniti samozavest. Obravnavali bomo težave v komunikaciji in poiskali nove načine komuniciranja, ki so uspešnješi.

Spekter tem, o katerih se bomo pogovarjali, nam daje vsakodnevno življenje.

Skupino zaradi učinkovitosti in načina dela sestavlja do 10 ljudi. Za pristop k skupini se je potrebno predčasno naročiti. Cena storitve je odvisna od trajanja in obsega skupinskih terapij in svetovanj.


Svetovanja in skupinske terapije so namenjene tudi podjetjem, saj se lahko na ta način v podjetju izboljšajo odnosi, komunikacija in učinkovitost dela. Ponudba se prilagodi individualnim potrebam posameznega podjetja.
vse pravice pridržane:Inštitut za antropologijo

Naspäť na obsah | Späť na hlavné menu